Woordje van de dirigent

Arjen Uitbeijerse

Graag zou ik u willen ontmoeten op ons koor. Zoals u ziet aan de foto ben ik nog een jonge dirigent (1976).

Mijn naam is Arjen Uitbeijerse, getrouwd met Marga en we hebben samen vier kinderen.

Waarom u? Slechts een kleine 2% van de bevolking is maar toondoof, dat wil zeggen dat u echt niet hoort of iemand vals zingt of speelt. Iedereen kan zingen, dus u ook en het is buitengewoon sociaal om dat met elkaar te doen.

Zingen verandert het brein. Het neemt o.a. stress weg, het helpt u om te stoppen met roken (ademhalingsoefeningen). Kortom, u bent van harte welkom.

In het dagelijks leven ben ik docent Kunst&Cultuur en roostermaker aan het Beroepencollege in Rotterdam-Zuid. Kerkelijk ben ik verbonden aan de PKN Herv. Nieuwe Westerkerk in Capelle a/d IJssel. Parttime ben ik verkoopadviseur bij Stolk Orgels B.V. De vrije tijd die ik nog over houd naast, werk, kerk en gezin besteed ik graag aan fotografie, ICT en het dirigeren van koren.

Het dirigeren van koren vind ik geweldig. De interactie met mensen zoals u geeft mij energie die ik vervolgens in het koor stop om het er vervolgens weer uit te halen op de repetities en concerten.  Die samenwerking geeft bij een ieder voldoening! Een ontspannen avondje uit in deze drukke maatschappij. Het zou u moeten aanspreken!

Het koor heb ik in het voorjaar van 2014 leren kennen en het is een geweldig koor. Dat zegt iedereen hoor ik u denken, maar als u er voor de eerste keer komt zult u de spontaniteit en de openheid ervaren. Het zal dan ook niet vreemd overkomen als ik zeg dat er een klik was vanaf het eerste begin.

Door deze goede klik kunnen we al snel gaan werken aan de komende concerten. Als u de agenda op deze website bekijkt, kunt u zien dan we veel medewerkingen hebben staan aan mooie concerten en soms ook grote concerten. Om de continuïteit te kunnen waarborgen naar de organisaties zou het fijn zijn als u ons koor komt versterken.

Nogmaals, ik hoop u binnenkort persoonlijk op ons koor te verwelkomen. Zit niet in over zangtesten en dat u niet kunt zingen, het komt allemaal goed.

Tot ziens!